STANOJEVIĆ NIKAD OŠTRIJI: Ima jasnu poruku za Džajića i FSS!
Aleksandar Stanojević, Foto: FOTO: FK Partizan/Miroslav Todorović

apel

STANOJEVIĆ NIKAD OŠTRIJI: Ima jasnu poruku za Džajića i FSS!

Trener Partizana deli stav svog kluba

Objavljeno: 18:53h

Fudbaleri Partizana trenutno igraju drugi meč na "Bratskom kupu" u Moskvi, a ovog puta rival je CSKA.

Pred duel sa izabranicima Marka Nikolića govorio je trener Parnog valjka Aleksandar Stanojević.

On je oštro govorio o pokušaju promena propozicija pred početak Superlige Srbije.

Dragan Džajić
Dragan Džajićfoto: Starsport/Peđa Milosavljević

- Kao glavni trener Partizan i sa stanovišta trenerske struke, s obzirom da se direktno te stvari tiču nas iz struke, zamolio bih predsednika saveza - Dragana Džajića da poštuje stav našeg kluba. Ukoliko već neće da poštuje naš stav, dobro razumem i iz kog razloga, neka makar poštujte propise i zakon. Presedan bi bio da van svih rokova i zakonskih normi donesete odluku u toku nove sezone, s obzirom da je aktuelna sezona već počela prvim danom prelaznog roka.Mi smo prelazni rok odradili u skladu sa propozicijama iz prethodne sezone. Nismo protiv pravila o dva bonus igrača, a naravno da sam za pružanje šanse mladim igračima - to sam već i pokazao.Što se tiče Partizana, pogledajte koliko igrača je bilo u A reprezentaciji na ovom EP u Nemačkoj iz omladinske škole Partizana - mislim da je bilo šest ili više igrača u startnoj postavi, a koliko je bilo iz drugih klubova. Imam mišljenje vezano za bonus igrače, o tome treba da se polemiše na stručnim odborima, koji zato valjda i postoje. Mi, treneri, nešto radimo i trudimo se, samo nam dajte vremena da se adekvatno pripremimo za narednu sezonu, jer je ova sezona već u toku. Kao što FIFA pravila nalažu, kao što se svuda u svetu radi, odluke o krupnim pitanjima u vezi sa takmičenjem se donose najmanje godinu dana pre početka tekuće sezone, a ne 10 dana pre početka prve utakmice - oštar je bio Stanojević.

Crno-beli su u Moskvi naišli na sjajno prihvaćanje i izuzetno gostoprimstvo.

- Imati ovakve uslove i utakmice sa velikim ekipama su sjajna stvar za sve nas. Fenomenalan je osećaj kada čujete da je za današnju utakmicu sa bratskim CSKA prodato više od 25.000 ulaznica. Neki igrači, koji su tokom priprema dobro radili, večeras će dobiti šansu, a probaćemo i mlađe igrače, tako da se pripremamo da ostavimo dobar utisak - rekao je Stanojević.

Kao što smo napomenuli, CSKA predvodi Marko Nikolić.

Marko Nikolić
Marko Nikolićfoto: News1/Dado Djilas

- Veoma se ozbiljno spremamo, i za Superligu i za Evropu. Lično, malo mi je vremena da se nađemo na sto posto, ali idemo korak po korak. Imamo teške utakmice, što je i dobro, da bismo videli ko može da igra na ovom nivou, jer ovo su utakmice Lige Evrope, da ne kažem Lige šampiona, sa klubovima koji su na vrhunskom nivou. Što se Marka tiče, videli smo se i na prvoj konferenciji i drago mi je da je u velikom klubu kao CSKA, da je priznat ovde, da je imao veliki uspeh. Mnogo sam srećan zbog njega, sve je zaslužio! On je sjajan stručnjak, drago mi je da mu se sve lepe stvari dešavaju. Nadam se da će ovo biti lepa i zanimljiva utakmica, da ćemo proći bez povreda. Igramo na njihovom stadionu, pred njihovim navijačima, ali smo čuli i da će biti i naših koji dolaze u toku dana iz zemlje i inostranstva - zaključio je strateg crno-belih.

Bonus video:

00:11

grobari, partizan

(Espreso/A.K.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.